Most people have had a dog or wanted one as their companion at some time in their lives. If you are thing of buying a dog， however， you should first decide what sort of companion you need and whether the dog is likely to be happy in the surroundings you can provide. Specialists‘ advice is useful to help you choose the most suitable kind of dog. But in part the decision depends on common sense. Different dogs were originally developed to perform specific tasks. So， if you want a dog to protect you or your house， for example， you should choose the one that has the right size and characteristics. You must also be ready to devote a great deal of time to training the dog when it is young and give it the exercise it needs through out its life， unless you live in the countryside and can let it run freely. Dogs are demanding pets. Cats love the house and so are satisfactory with their place where it is secure， but a dog is loyal to its master and consequently wants him to show proof of his affection. The best time to buy a baby dog is when it is between 6 and 8 weeks old so that it can transfer its love from its mother to its master. If baby dogs have not established a relationship with the human being until they are over three months old， their strong relationship will always be with dogs. They are likely to be shy when they are brought out into the world to become good pets.
1. Which of the following is Not true according to the passage?
A. You can always get help from the specialists.
B. It is common sense that is the most important when choosing a dog.
C. You should decide what kind of dog you want.
D. Size and characteristics of the dogs should be considered too.
2. What is mentioned as a consideration in buying a dog?
A. The color of the dog.
B. The price of the dog.
C. Whether the dog will fit the environment.
D. Whether the dog will get along with the other pets in the house.
3. Why does the writer say a dog is a more demanding pet than a car?
A. It must be trained so that it won‘t bite.
B. It demands more food and space.
C. It needs more love and care.
D. It must be looked after carefully.
4. Why is it advised to buy a baby dog under three months old?
A. It‘s easier to buy a baby dog under three months old.
B. They are less likely to be shy with human beings.
C. They are less likely to run away.
D. It‘s esier for them to form a relationship with their masters.
5. The word “affection”(Line 11) means _____ .
A. love B. effect C. tie D. relationship
1. Be likely to do sth： 可能干某事。也可用It is likely that……
2. devote……to： to 在这里是介词，其后要接名词或相当于名词的词或词组。如：She devotes herself to teaching children.
3. demanding： 需要关爱和照顾的。
解析：从这句话：a dog is loyal to master and consequently wants him to show proof of his affection. 我们可知，狗比猫更需用爱护和照顾。所以，C是正确答案。