当前位置: 首页 > 公共英语 > 公共英语备考资料 > 2020年全国英语等级考试二级阅读理解强化练习一

2020年全国英语等级考试二级阅读理解强化练习一

发布时间:2019年12月05日 09:21:17 来源:3分3D—3分排列5 点击量:

公共英语报名、考试、查分时间、免费短信提醒

地区

获取验证 立即预约

请填写图片验证码后获取短信验证码

看不清楚,换张图片

免费获取短信验证码

【摘要】小编给大家带来2020年全国英语等级考试二级阅读理解强化练习一,希望对大家有所帮助。加入3分3D—3分排列5有专业的老师为您解答问题,还可以和考友一起交流!

Passage 1

Dream in Heart

On the first day of school our professor introduced a new classmate—a wrinkled little old lady—to us.Her name was Rose,and she was eighty-seven years old.

After class Rose and I walked to the Student Union Building and shared a chocolate milk-shake.She told me she always dreamed of having a college education and now she was getting one.We became instant friends.Every day for the following months,we would leave class together and talk nonstop.I was always attracted,listening to this “time machine” as she shared her wisdom and experience with me.

Rose became famous and easily made friends wherever she went.She tended to be highly motivated,responsible,and deeply involved in class participation.In spare time she had someone hang out or go to bars with.She even participated in some form of athletic activity.She said that extra-curricular activities could form a vital part of her experience,creating unique chances for friendship and learning.

At the end of the term we invited Rose to speak at our football meal.A little embarrassed,she leaned into the microphone and simply said,“I’m sorry I’m so nervous.” As we laughed,she cleared her throat and began,“We do not stop playing because we are old;we grow old because we stop playing.There is a huge difference between growing old and growing up.If you’re nineteen years old and lie in bed for one full year,you will turn twenty.If I’m eighty-seven years old and stay in bed for a year,I will turn eighty-eight.Anybody can grow older.It’s non-optional but that doesn’t take any talent or ability.The idea is to grow up by always finding the chance in change.In this way the elderly don’t have regrets for what they did,but rather for things they did not do.” Rose concluded her speech by courageously singing The Rose.She challenged us to study the words of the song and lived them out in daily lives.

At the year’s end Rose finished the college degree she had begun all those years ago.One week after graduation Rose died peacefully in her sleep.Over two thousand college students attended her funeral in honor of the wonderful woman who taught us by example that it’s never too late to be all you can possibly be.

1.Why does the author compare Rose to the “time machine” in Paragraph 2?

A.To stress her old age and knowledge of life.

B.To describe the close friendship between them.

C.To show that she always enjoyed her active life.

D.To explain why she took on a challenge in college.

2.Rose was invited to speak at the football meal most probably because    .

A.she was a great football fan

B.she was the smartest student

C.she tried hard to achieve her dream

D.she became more educated than the others

3.We can learn that Rose agreed with the idea that    .

A.growing old means growing up

B.it takes talent and ability to grow up

C.receiving high education helps to be courageous

D.one grows old at the same time when he grows up

4.The passage is intended to    .

A.provide an example for the elderly

B.discuss how to grow up quickly

C.tell the importance of attending college

D.inspire the readers to live up to lives

Passage 2

On a college camping trip,curiosity about waves and sand caused Rob Thieler to study shorelines around the world.Thirty years later and now a U.S.Geological Survey research geologist,Thieler,is combining science and smartphone technology to help study an endangered bird,the Atlantic Coast piping plover.

The piping plover is a shorebird that breeds(繁殖)along the Atlantic Coast,the Great Lakes and the Great Plains.Rising sea levels associated with climate change,as well as increased the development in their beach habitats(栖息地),threatening the species(物种).To help track changes in piping plovers’ habitats,Thieler developed a free app called iPlover in 2012.This is a marked change from the typical way scientists collect data,which involves gathering information using specialized equipment or writing in notebooks and then putting into spreadsheets.

Since releasing iPlover,scientists have gathered data across 1500 km of breeding range.That equals about a third of the distance across the U.S.,which is a large area to cover for only two thousand breeding pairs of piping plovers on the east coast.Instead of having to travel and spend days at each site,a number of cooperators in the field use the app to collect and send data,allowing scientists to gather data more efficiently.It also allows them to collect data at the same time during each breeding season,providing a better picture of changes that happen over longer periods of time.And fast,centralized access means scientists can look at data quickly to get a real-time idea of where and how piping plovers are using their habitats.

While iPlover is used by trained field staff,other apps are not.The U.S.Geological Survey’s web-based “iCoast—Did the Coast Change?” invites citizen scientists to identify coastal changes by comparing bird’s eye-view photographs taken before and after storms.All the information scientists and citizen scientists alike collect helps federal and state agencies create policy plans for addressing climate change impacts (影响) worldwide.

1.What can we know about the piping plover?

A.Its behaviour is changing.

B.Its habitat is growing bigger.

C.Its living environment is becoming worse.

D.Its breeding is limited to the Atlantic Coast.

2.Why did Thieler develop iPlover?

A.To study shorelines across America.

B.To advance information technology.

C.To find out global climate change.

D.To monitor changes of piping plover habitats.

3.Which of the following benefits the shorebirds?

A.The camping equipment.

B.Research on smartphones.

C.The changeable coast.

D.Progress in technology.

4.What would be the best title of the text?

A.Protecting Endangered Shorebirds.

B.Rob Thieler,a Creative Scientist.

C.IPlover,Tool for Training Field Staff.

D.Differences Between IPlover and ICoast.

Passage 1

【语篇导读】本文主要介绍了一位励志的老太太,她在87岁的时候实现了她的大学梦。考生如果怕自己错过考试报名时间和考试时间的话,可以 免费预约短信提醒,届时会以短信的方式提醒大家报名和考试时间。

1.Why does the author compare Rose to the “time machine” in Paragraph 2?

A.To stress her old age and knowledge of life.

B.To describe the close friendship between them.

C.To show that she always enjoyed her active life.

D.To explain why she took on a challenge in college.

答案 A

解析 细节理解题。根据第一段提到的“...she was eighty-seven years old.”以及下文的“...as she shared her wisdom and experience with me.”可知,其原因是因为她的年龄和她丰富的生活阅历,所以选A项。

2.Rose was invited to speak at the football meal most probably because    .

A.she was a great football fan

B.she was the smartest student

C.she tried hard to achieve her dream

D.she became more educated than the others

答案 C

解析 推理判断题。上文提到她87岁了上大学,甚至参加了某种形式的体育活动。她说课外活动可以成为她经历的重要组成部分,为友谊和学习创造独特的机会。由此可知,虽然年龄大了,但是她还是尽力实现梦想,所以C项正确。

3.We can learn that Rose agreed with the idea that    .

A.growing old means growing up

B.it takes talent and ability to grow up

C.receiving high education helps to be courageous

D.one grows old at the same time when he grows up

答案 B

解析 推理判断题。根据第四段中的“Anybody can grow older.It’s non-optional but that doesn’t take any talent or ability.The idea is to grow up by always finding the chance in change.”可知,任何人都会变老。这是无法选择的,但不需要任何才能和能力。关键在于要在不断变化的机会中成长。由此可知B项正确。

4.The passage is intended to    .

A.provide an example for the elderly

B.discuss how to grow up quickly

C.tell the importance of attending college

D.inspire the readers to live up to lives

答案 D

解析 推理判断题。通读全文可知,老人在87岁时实现了上大学的梦想,在大学积极参加力所能及的活动。结合文章的最后一句“...who taught us by example that it’s never too late to be all you can possibly be.”可知,D项正确。

【长难句分析】She said that extra-curricular activities could form a vital part of her experience,creating unique chances for friendship and learning.

她说,课外活动是构成她经历的重要组成部分,可以为友谊和学习创造独特的机会。

本句是一个复合句。that...引导的是宾语从句,creating...在句中作伴随状语。

Passage 2

【语篇导读】文章讲述了美国的一位科学家把科学与智能手机技术结合在一起,帮助研究濒危鸟类。

1.What can we know about the piping plover?

A.Its behaviour is changing.

B.Its habitat is growing bigger.

C.Its living environment is becoming worse.

D.Its breeding is limited to the Atlantic Coast.

答案 C

解析 推理判断题。第二段提到“与气候变化相关的海平面上升,以及人们在它们海滩栖息地更多地开发也在威胁着这个物种”。由此推测笛鸻的生活环境变得糟糕。

2.Why did Thieler develop iPlover?

A.To study shorelines across America.

B.To advance information technology.

C.To find out global climate change.

D.To monitor changes of piping plover habitats.

答案 D

解析 细节理解题。根据第二段中的“To help track changes in piping plovers’ habitats,Thieler developed a free app called iPlover in 2012.”可知,他开发这个程序的目的追踪笛鸻的栖息地的变化。

3.Which of the following benefits the shorebirds?

A.The camping equipment.

B.Research on smartphones.

C.The changeable coast.

D.Progress in technology.

答案 D

解析 推理判断题。文章的第三段中提到使用这种程序,科学家快速获得笛鸻在哪里栖息以及如何使用栖息地的实时数据。由此推测科技进步对这些鸟有益。

4.What would be the best title of the text?

A.Protecting Endangered Shorebirds.

B.Rob Thieler,a Creative Scientist.

C.IPlover,Tool for Training Field Staff.

D.Differences Between IPlover and ICoast.

答案 A

解析 主旨大意题。文章讲述了美国的一个科学家把科学与智能手机技术结合在一起,帮助研究濒危鸟类,所以A项可作为文章的标题。B、C和D三项虽然在文章中提到,但是以偏概全,不能说明文章的主旨。

3分3D—3分排列5友情提示:以上内容是公共英语频道为您整理的2020年全国英语等级考试二级阅读理解强化练习一,点击下面按钮免费下载更多精品备考资料。

分享到: 编辑:纪文凯

绑定手机号

应《中华人民共和国网络安全法》加强实名认证机制要求,同时为更加全面的体验产品服务,烦请您绑定手机号.

预约成功

本直播为付费学员的直播课节

请您购买课程后再预约

3分3D—3分排列5移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载
环球小过-3分3D—3分排列5官方微信服务平台

刷题看课 APP下载

免费直播 一键购课

代报名等人工服务

返回顶部